luni, 1 februarie 2021

Ședința Consiliului Facultății 29.01.2021

Vineri, 29.01.2020, în regim online, a avut loc prima ședință a Consiliului Facultății “Fizică, Matematică și Tehnologii Informaționale” în noua componență. Ședința a fost plănificată în 3 părți: 

  1. Valorificarea dronelor la studierea interdisciplinară a Matematicii, Fizicii și Informaticii.

Raportor: D. Afanas

  1. Competenta digitală - competentă-cheie prioritară pentru cadrele didactice

Raportor: A. Braicov

  1. Diverse.



Primul raportor, dr., conf. univ., D. Afanas, a relatat despre importanța predării obiectelor fundamentale, ca matematica, fizica sau informatica, prin prisma conceptului STEAM și aspecte didactice la studierea lor cu ajutorul dronelor. 

Au fost propuse teme teoretice, simulări teoretice ce pot fi repetate în realitate cu ajutorul dronelor. Aici se includ teme din geometria sferică, geometria diferențială, analiză matematică, ecuații diferențiale și programare.




Al doilea raportor, dr., conf. univ., A. Braicov a relatat despre importanța deținerii competențelor digitale (CD) de către cadrele didactice în secolul XXI, mai ales în contextul actual al pandemiei. 



Au fost  prezentate cadrul european pentru Competența Digitală a profesorilor, standardele digitale pentru cadrele didactice din învățământul  general al R. Moldova, corespondența ”Nivel de deținere a CD - grad didactic” pentru profesorii din R. M ș.a. 



În partea a 3-a s-a discutat despre actualizarea programelor de studii, reușita studenților la sesiunea de iarnă și alte întrebări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.